EMG metaal ponsnibbelen

E.M.G. Metaal B.V.

Ponsnibbelen

Ponsnibbelen is een methode die vaak wordt gebruikt voor verschillende toepassingen. Denk aan het creëren van gaten, sleuven, uitsparingen en complexe geometrische vormen in metaalplaten. Ponsnibbelen is uiterst geschikt voor seriematige productie van onderdelen, omdat het een efficiënte en nauwkeurige bewerking is.

Offerte aanvragen Veelgestelde vragen
×

Van kleine- en grote series tot maatwerk

Kostenefficiënt productieproces

Bewerking van diverse metaalsoorten

Wat is ponsnibbelen EMG Metaal

E.M.G. Metaal

Wat is ponsnibbelen?

Ponsnibbelen is een geavanceerde metaalbewerkingstechniek waarbij plaatmateriaal wordt uitgesneden door middel van een ponsmachine. Bij deze methode wordt een stempel in het materiaal gedrukt, terwijl een matrijs het plaatmateriaal ondersteunt. Hierdoor wordt het gewenste patroon of de vorm uit de plaat gestanst. Indien gewenst kunnen wij dit vervolgens ook lassen en assembleren.

Offerte aanvragen

Ponsnibbelen de toepassingen

Ponsnibbelen

De toepassingen

In diverse industrieën wordt ponsnibbelen veelvuldig toegepast. Denk hierbij aan de machinebouw, elektronica, automobielindustrie, meubelindustrie, en luchtvaart. Ook wordt ponsnibbelen gebruikt voor behuizingen, bevestigingsmaterialen, decoratieve elementen en andere componenten.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat is ponsnibbelen en hoe werkt het?

Ponsnibbelen is een bewerkingsproces waarbij een machine met een ponskop of stempel en een matrijs gaten, sleuven of complexere vormen uit een plaatmetaal of ander dun materiaal perst. De ponskop drukt het materiaal door de mal of gietvorm, die de gewenste vorm heeft. Dit proces wordt vaak gebruikt voor het maken van gaten, sleuven, uitsparingen en complexe geometrische vormen in plaatmetaal.

Wat zijn de voordelen van ponsnibbelen ten opzichte van andere snijmethoden

Ponsnibbelen biedt enkele voordelen ten opzichte van andere snijmethoden. Het is snel en efficiënt, waardoor het geschikt is voor massaproductie. Het kan nauwkeurige resultaten opleveren met minimale vervorming van het materiaal. Bovendien kunnen ponsmachines vaak complexe vormen produceren en zijn ze geschikt voor verschillende soorten plaatmaterialen, inclusief metalen en kunststoffen.

Welke factoren beïnvloeden de keuze van ponsnibbelen voor een specifieke toepassing?

De keuze voor ponsnibbelen hangt af van verschillende factoren. Dit omvat de vereiste vormen of gaten, de gewenste productiesnelheid, de dikte en eigenschappen van het plaatmateriaal, en de nauwkeurigheid van de bewerking. Voor eenvoudige vormen en snelle productie is ponsnibbelen geschikt, terwijl voor complexe vormen lasersnijden misschien geschikter is.

Wat is het verschil tussen stansen en ponsen?

Stansen en ponsen zijn beide bewerkingsprocessen die worden gebruikt om gaten, vormen of uitsparingen in materialen te creëren, maar ze verschillen in hun toepassingen en het type resultaten dat ze opleveren. Het grootste verschil tussen stansen en ponsen dus de mate van vervorming van het materiaal rond het gat of de vorm. Bij stansen wordt het materiaal uitgesneden en gevormd, terwijl bij ponsen alleen het materiaal wordt verwijderd zonder dat er sprake is van een gevormde rand.

Overtuigd?

Ben je overtuigd en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

De voordelen van ponsnibbelen

E.M.G. Metaal

De voordelen van ponsnibbelen

De voordelen van ponsnibbelen zijn onder andere de hoge snelheid van de productie, de consistentie in kwaliteit, en de mogelijkheid om herhaalde bewerkingen nauwkeurig uit te voeren. Dit maakt ponsnibbelen een kosteneffectieve oplossing voor diverse toepassingen in verschillende industrieën.

Veelgestelde vragen

Dit is EMG metaalbewerking

Over ons

Dit is E.M.G. Metaal

Vanuit bescheiden begin tot een bloeiend bedrijf met meer dan 20 toegewijde medewerkers. Al ruim 30 jaar zijn we een gerenommeerde speler op het gebied metaalbewerking. We bedienen o.a. machinebouwers, gevelbouwers, PV-industrie en de eletronica-industrie door heel Nederland.  Met meer dan 13 machines in ons machinepark kunnen wij onze klanten goed en snel helpen.

Offerte aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Neem contact op

Vrijblijvende offerte aanvragen

Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en snel. Vertel ons over jouw ontwerp, de afmetingen, het materiaal dat je wilt gebruiken, en eventuele specifieke vereisten. Wij streven er naar om binnen 48 uur een passende offerte te sturen.

Offerte aanvragen

Van kleine- en grote series tot maatwerk

Kostenefficiënt productieproces

Bewerking van diverse metaalsoorten

Metaalbewerkingsbedrijf

Metaalbewerkingsbedrijf E.M.G. Metaal