Lassen en assamblage door EMG metaal

E.M.G. Metaal B.V.

Lassen/ assemblage

Bij EMG Metaal is TIG-, MIG/MAG-, punt- of stiftlassen van RVS, staal en aluminium een taak waar ons graag op focussen. We zijn gespecialiseerd in hoogwaardige nabewerking van lassen, zodat de las in geslepen RVS bijna onzichtbaar wordt. Als je wilt, kunnen we jouw product ook gebeitst, geslepen, gestraald, of volledig geassembleerd leveren.

Offerte aanvragen Veelgestelde vragen
×

Van kleine- en grote series tot maatwerk

Kostenefficiënt productieproces

Bewerking van diverse metaalsoorten

Voor iedere vraag een techniek

Lassen/ assemblage

Voor iedere vraag een techniek

Welke methode het beste past, hangt af van het materiaal en het type constructie. Voor aluminium en dunwandige materialen is TIG-lassen bijvoorbeeld de beste keuze vanwege de gecontroleerde warmte-inbreng. Voor seriematig laswerk is MIG/MAG-lassen juist geschikt vanwege de snelle lasverbindingen die mogelijk zijn. Interesse in onze diensten? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Zorgvuldig omgaan met lassen

Specialistisch beroep

Duurzaam laswerk

Laswerk is een specialistisch beroep, waarbij diverse variabelen de kwaliteit van een las beïnvloeden. We beginnen met hoogwaardige voorbereiding. Door het juist aangeven van lassen op de tekening en het niet meer lassen dan nodig, realiseren we duurzaam laswerk. Ook gebruiken we technieken waarbij plaatmateriaal in de juiste hoek wordt gebogen, zodat we constructies met relatief weinig platen kunnen lassen.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen lassen en solderen

Lassen en solderen zijn beide technieken om materialen aan elkaar te bevestigen, maar ze verschillen in hun toepassingen en de mate van hitte die wordt gebruikt. Bij lassen worden materialen samengevoegd door zeer hoge temperaturen te genereren, waardoor ze smelten en vervolgens aan elkaar hechten. Solderen daarentegen maakt gebruik van lagere temperaturen en een soldeermetaal dat smelt en zich aan de materialen hecht, zonder ze volledig te smelten.

Wat is het belang van assemblage in de productie-industrie?

Assemblage is het proces van het samenvoegen van individuele componenten tot een volledig functioneel eindproduct. Het is een essentieel onderdeel van de productie-industrie omdat het de laatste fase is waarin losse onderdelen worden samengevoegd tot een afgewerkt product dat klaar is voor distributie of gebruik. Een nauwkeurige en efficiënte assemblage zorgt voor consistentie in productkwaliteit en functionaliteit. Het stelt fabrikanten ook in staat om producten aan te passen aan specifieke behoeften en markteisen, wat flexibiliteit in het productieproces mogelijk maakt.

Wat is het verschil tussen MIG en TIG lassen

MIG-lassen (Metal Inert Gas) en TIG-lassen (Tungsten Inert Gas) zijn beide booglasprocessen, maar ze verschillen in de manier waarop de boog wordt gegenereerd en de beschermende atmosfeer. Bij MIG-lassen wordt een continue draadvoeding gebruikt om het smeltbad te vormen, terwijl bij TIG-lassen een niet-smeltende wolfraamelektrode wordt gebruikt. MIG-lassen is sneller en geschikt voor grotere materialen, terwijl TIG-lassen precisie en kwaliteit biedt, waardoor het ideaal is voor dunne materialen en nauwkeurige lassen.

Hoe wordt kwaliteitscontrole tijdens het assemblageproces uitgevoerd?

Kwaliteitscontrole tijdens assemblage omvat verschillende stappen. Dit kan visuele inspectie omvatten om ervoor te zorgen dat componenten correct zijn geplaatst en bevestigd. Metingen en tests worden uitgevoerd om te controleren op dimensionale nauwkeurigheid, functionaliteit en prestaties. Monsters kunnen worden genomen en getest om ervoor te zorgen dat de kwaliteit voldoet aan specificaties. Automatische controlesystemen, zoals sensoren, camera’s en meetapparatuur, worden vaak gebruikt om de consistentie van het assemblageproces te waarborgen.

Overtuigd?

Ben je overtuigd en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

de assemblage van producten en plaatmateriaal

Totaalontzorger

Assemblage

Naast plaatwerk leveren we ook halffabricaten en complete eindproducten. Assemblage maakt namelijk deel uit van onze service. We stellen jouw product samen door te lassen, installeren of af te werken met nabewerkingen zoals poedercoaten. Daarnaast zorgen we ervoor dat jouw product degelijk wordt verpakt alvorens deze naar jou te vesturen.

Veelgestelde vragen

Dit is EMG metaal

Over ons

Dit is E.M.G. Metaal

Vanuit bescheiden begin tot een bloeiend bedrijf met meer dan 20 toegewijde medewerkers. Al ruim 30 jaar zijn we een gerenommeerde speler op het gebied metaalbewerking. We bedienen o.a. machinebouwers, gevelbouwers, PV-industrie en de eletronica-industrie door heel Nederland.  Met meer dan 13 machines in ons machinepark kunnen wij onze klanten goed en snel helpen.

Offerte aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Neem contact op

Vrijblijvende offerte aanvragen

Het aanvragen van een offerte is eenvoudig en snel. Vertel ons over jouw ontwerp, de afmetingen, het materiaal dat je wilt gebruiken, en eventuele specifieke vereisten. Wij streven er naar om binnen 48 uur een passende offerte te sturen.

Offerte aanvragen

Van kleine- en grote series tot maatwerk

Kostenefficiënt productieproces

Bewerking van diverse metaalsoorten

Metaalbewerkingsbedrijf

Metaalbewerkingsbedrijf E.M.G. Metaal